Цртеж

Завршни настани на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2016

Завршните настани на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2016 се одржаа на: 22-ри декември 2016 во Националната галерија на Македонија (Чифте Амам) – изложба на наградените и селектираните автори, доделување на наградите и промоција на каталогот,
и 23 декември 2016 и во галеријата ОСТЕН во Скопје – отворање на изложбата на полските автори (ПОЛСКА – ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од ОСТЕН за национална колекција)