Карикатура

47. Светска галерија на карикатури - Скопје 2016

Драги пријатели карикатурист, поканети сте да земете учество на 47. СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2016!

ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО

Пријава за учество  
Некои од вас веќе биле дел од оваа реномирана манифестација и се запознати со правилата за учество, но само да ве потсетиме: следејќи ја нашата посветеност за создавање и зачувување на уметноста на хартија, само оригинални дела (карикатури, сатирични цртежи, стрипови) ќе бидат разгледувани во текот на процесот на селекција, а тие треба да бидат испратени на адреса:

ОСТЕН – СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ
8. Ударна бригада 2, 1000 Скопје, Македонија

… не подоцна од 31 март 2016!!!


Селектор: Недељко УБОВИЌ, Србија (Карикатурист)
Интернационално жири:
Градимир ЗДРАВКОВИЌ, Канада (хуморист)
Марсија ГАГЛИАРДИ, САД (писател, уредник и издавач)
Асоц. проф. д-р Мурат ЕРДОГАН, Турција (истражувач, публицист)
Мустафа РАМЕЗАНИ, Франција (карикатурист и уметник)
Мице ЈАНКУЛОВСКИ, Македонија (уметник и претставник од ОСТЕН)

Во ова 47-то издание на СВЕТСКАТА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2016, како и секогаш, сигурни сме дека членовите на жирито ќе имаат тешка задача оценувајќи ги делата на карикатуристите, кои можат да добијат една од следниве награди:

ПРВА НАГРАДА за карикатура (1000$)

ПРВА НАГРАДА за сатиричен цртеж (1000$)

ПРВА НАГРАДА за стрип (1000$)

10 ПОСЕБНИ НАГРАДИ (плакета)

НАГРАДА ЦИЦО (за македонски карикатурист)
 
Жирито ќе заседава во април 2016, а отворањето на изложбата на 47. СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2016 и официјалното објавување на наградите ќе се одржи на 26 мај 2016 во галерија ОСТЕН, Скопје
Симнете ја ПРИЈАВАТА ЗА УЧЕСТВО и пријавете се, следете нé на ФБ и не заборавајте оваа информација да ја споделите со вашите колеги и пријатели. За сите дополнителни информации можете да не контактирате на cartoons@osten.com.mk