Карикатура

49. Светска галерија на карикатури - Скопје 2017

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ

Организатор на манифестацијата е ОСТЕН Скопје, Република Македонија 
Селектираните дела ќе ги оценува меѓународно жири
Официјалното објавување на наградите ќе биде на 25 мај 2017 во галеријата ОСТЕН, Скопје, Македонија
Категории: карикатура • сатиричен цртеж • стрип (максимум една табла без зборови)
Тема / Техника: слободни
Формат: А4 (21,9 x 29,7) или А3 (29,7 x 42,0)
 

КРИТЕРИУМИ

Авторот може да конкурира со повеќе свои дела, но ИСКЛУЧИВО со ОРИГИНАЛНИ.
Пријавувањето се врши со формулар кој треба да се пополни (електронски или рачно), да се испрати по е-маил, а потоа отпечатен да се испрати по пошта, заедно со пријавените дела  (куса биографија и слика на авторот е пожелна)
Пријавените дела испратени до организаторот стануваат дел од колекцијата на ОСТЕН. Види ПРАВИЛА за учество!
 

ПРЕТСТАВУВАЊЕ 

Селектираните дела ќе бидат изложени во галерија ОСТЕН од 25.05.-15.06.2017
Селектираните дела ќе бидат застапени во каталогот
Сите учесници застапени во каталогот ќе добијат примерок по пошта
Организаторот ги покрива трошоците за сместување за време на отворањето на наградените карикатуристи
кои ќе најават доаѓање до 1 мај 2017.