Карикатура

49. Светска галерија на карикатури - Скопје 2017

Драги пријатели карикатурист, време е повторно да го освоите светот со вашите карикатури!
ОСТЕН ве поканува да учествувате на 49-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2017

Симнете ја ПРИЈАВАТА ЗА УЧЕСТВО, пополнете ја, испратете ја заедно со вашите дела и можете да добиете една од следните награди:
 
ПРВА НАГРАДА за карикатура (1000$)
ПРВА НАГРАДА за сатиричен цртеж (1000$)
ПРВА НАГРАДА за стрип (1000$)
10 ПОСЕБНИ НАГРАДИ (плакети)
НАГРАДА ЦИЦО (за македонски карикатурист)

Следејќи ја нашата посветеност за создавање и зачувување на уметноста на хартија, само ОРИГИНАЛНИ ДЕЛА 
(рачно нацртани карикатури, сатирични цртежи, стрипови) ќе бидат разгледувани при процесот на селекција. 
Тие треба да бидат испратени најдоцна до 31-ви март 2017 г. на нашата адреса:

ОСТЕН – СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ
8-ма Ударна бригада 2, 1000 Скопје, Македонија

Селектор:
Дамир НОВАК, Хрватска  (карикатурист)

Членови на жири:
Руди ГЕЈСЕНС, Белгија (претседател на ЕЦК – Европски центар за карикатура)
Ангел БОЛИГАН, Мексико (карикатурист и уредник-карикатурист на весникот „Ел Универзал“)
Масуд Шожаи ТАБАТАБАИ, Иран (главен уредник на магазинот „Иранска карикатура“)
Сејран КАФЕРЛИ, Азербеџан (карикатурист и директор на Меѓународeн центар за вести од областа на карикатурата)
Мице ЈАНКУЛОВСКИ, Македонија (уметник, претставник од ОСТЕН)
 
Жири комисијата ќе одлучува во април 2017, а отворањето на изложбата и официјалното објавување на наградите на
49-та СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА НА КАРИКАТУРИ Скопје 2017 ќе се одржи на 25-ти мај 2017 г. во галерија ОСТЕН во Скопје
 
Симнете ја ПРИЈАВАТА ЗА УЧЕСТВО, поплнете ја, пријавете се, следете нé на FB и не заборавајте оваа информација да ја споделите со вашите колеги и пријатели.  За дополнителни информации, секогаш можете да не контактирате на cartoons@osten.com.mk