Селектор и жири

Селектори

Григори КАЦИзраел
Илја КАЦИзраел
Таткото Григори (1948) и синот Илја (1972) Кац се родени во Киргистан и двајцата уметници живеат во Израел од 1992 година.
Григори работи како архитект, карикатурист и илустратор. Од 2008 година започна да учествува на меѓународни изложби и натпревари за карикатура и освои повеќе од 60 награди на меѓународни натпревари за карикатура.
Илја е карикатурист, сликар и дизајнер. Почна да учествува на меѓународни изложби и натпревари за карикатури во 2006 година и освои повеќе од 100 награди на меѓународните натпревари за карикатура.

Изложби:
2012 - Изложба на карикатури „2Katz“ во Европскиот центар за карикатура - Kruishoutem/Белгија
2013 - Изложба на карикатури „2Katz“ во Theater Forward - Boechout/Белгија
2016 - Изложба на карикатури „2Katz“ во меѓународниот фестивал на стрипови Либо - Либо/Кина
2016 - Изложба на цртани филмови „2Katz“ во Центарот за независна култура - Прешов/Словачка
2021 - Изложба на карикатури „Аномална“ во културниот центар на Хаифа - Хаифа/Израел
Членовите на жири ќе бидат накнадно објавени.