По повод 75 годишнината на ОСТЕН ( основан во 1945) со задоволство ви го претставуваме ОСТЕН АРТ ФЕСТИВАЛОТ!
Ги покануваме сите млади уметници кои студираат или работат заедно, да ја искористаат оваа прилика, како причина за креирање на заедничка активност во рамките на ОСТЕН АРТ ФЕСТИВАЛОТ, зграпчувајки ја можноста за воспоставување на длабока и долгогодишна соработка со ОСТЕН и неговите добро познати активности во светски рамки.
Станува збор за арт енд ресиденс програма која се оддржува во Скопје, С.Македонија, концентирирана во ГАЛЕРИЈА ОСТЕН, каде уметниците имаат можност да ја создаваат својата уметност инспирирани од опкружувањето, сместени во строгиот центар на градот Скопје - ОСТЕН АРТ Хотел, вмрежувајќи се во нашата  високо ценета листа на контакти, која овозможува индивидуално продлабочување кај секој уметник, придонесувајќи поттик во развојот.
Секој уметник со високи цели и амбиции е добредојден, а за се останато ќе се погрижи тимот на ОСТЕН!
АПЛИКАЦИСКА ФОРМА И УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВО
OSTEN-ART-FESTIVAL-2022-PDF