Проекти

СВЕТСКА НАГРАДА за ПОСВЕТЕНОСТ на КВАЛИТЕТ за ОСТЕН

За неговата иновативна и уникатна перспектива за една значајна уметничка форма, за неговата импресивна и промислена колекција на цртежи, за сите иницијативи кои помагаат подобро да се разберат и повеќе да се ценат уметниците во целиот свет и за воспоставување на глобално препознатлив глас во уметничкиот свет во Скопје, Македонија - ОСТЕН ја доби Интернационалната награда за квалитет на БИД за 2016 во Париз, Франција, која е меѓу најпрестижните признанија за извонредност на една организација во светот.