Цртеж

Прва селекција

170 уметници одбрани во првата селекција ќе бидат изложени на изложбата и се застапени со репродукција во каталогот на ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА ЦРТЕЖ, Скопје 2014
АЛБАНИЈА
Анди ХИЛА
Артан ДРАЧИНИ
Марјана ГОЏАБЕЛИУ
Рубин МАНДИЈА
Ќамил ПРИЗРЕНИ
АРГЕНТИНА
Хуго Енрике ДИНЗЕЛБАХЕР *
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Адмир МУЈКИЌ *
Андреа КРНЕТИЌ
Јелена БАРДАК
Лејла БАЈРАМОВИЌ
Сафет ЗЕЦ
БУГАРИЈА
Ангела ТЕРЗИЕВА
Антоанета АБАЏИЕВА *
Божидар ТОНЕВ
Деница ИВАНОВА-АЛЕКСАНДРОВА
Деница ВЕСЕЛИНОВА ЈАНЕВА
Иван СТОЈАНОВ
Николај БУЗОВ *
Роберт БАРАМОВ
Стоимен СТОИЛОВ *
Трајана ПАНАЈОТОВА
Венцеслав АНТОНОВ
Викториа КРАСИМИРОВА ГЕОРГИЕВА
КАНАДА
Маниже Сабет САРВЕСТАНИ
КОЛУМБИЈА
Камило Андрес МАНРИКЕ РУИЗ
ХРВАТСКА
Ана РАТКОВИЌ
Игор ЛЕКШИЌ
Ивона ЈУРИЌ
Леа БУРАТОВИЌ
Маријана ГАРАСИЌ
Марта ТУТА
Миа МАРКОВИЌ
Сања ФЕРАТОВИЌ
Вања ЈОВИЌ
ЧЕШКА
Адолф БОРН *
Едита ПАТОВА
Јиржи АНДЕРЛЕ *
ЕГИПЕТ
Нада Сала Ахмед ВАХБ
ФИНСКА
Мерја ИЛИТАЛО
ФРАНЦИЈА
Евгенија ДЕМНИЕВСКА
Кристоф Авела БАГУР
Пјер ПИНОНЧЕЛИ
Владимир ВЕЛИЧКОВИЌ *
ГЕРМАНИЈА
Ангел ПАНЕВСКИ
Кжиштоф ДЕНКИЈЕВИЧ
Петер ХЕЈДЕК *
ГРЦИЈА
Јанис СТЕФАНАКИС *
ИНДИЈА
Анкур КУМАР
Петер МАМЕС
Тиртанкар БИСВАС
ИРАН
Али ЕСМАИЛУ
ИТАЛИЈА
Паоло ЧАМПИНИ *
КОСОВО
Лиридон ГАШИ
Леонид ПАЛУШАЈ
Муса КАЛАВЕШИ 
МАКЕДОНИЈА
Александар Цане ЈАНКУЛОВСКИ
Александра ДИМИТРОВА
Атанас БОТЕВ *
Ацо ТАНЕВСКИ
Благојче Бане НАУМОСКИ *
Богољуб ИВКОВИЌ *
Бранко ЈАКШИЌ
Дарко АЛЕКСОВСКИ
Дарко ТАЛЕСКИ
Доне МИЛЈАНОВСКИ *
Драгана ЗАРЕВСКА
Душан ПЕРЧИНКОВ
Елена ЃОРЃИЕВСКА
Глигор ЧЕМЕРСКИ *
Горан МЕНКОВ
Игор ЉУБАЧЕВСКИ
Илија ПРОКОПИЕВ
Ирена ГАПКОВСКА
Ивана НАСТЕСКИ
Јовица МИЈАЛКОВИЌ
Катерина СОКОЛОВА
Маја ТАНЕВА
Марк ЈАНУРА
Мице ЈАНКУЛОВСКИ *
Милан АНДОВ
Наташа МИЛОВАНЧЕВ
Наташа ПЕТКОВСКА
Невзат Бејтули КИЦА
Ниче ВАСИЛЕВ *
Новица ТРАЈКОВСКИ *
Панде ПЕТРОВСКИ
Павле КУЗМАНОСКИ *
Росица ЛАЗЕСКА *
Симон ШЕМОВ *
Тања БАЛАЌ
Тони ДИМИТРОВ
Антони МАЗНЕВСКИ
Трајче БЛАЖЕВСКИ
Валентина ИЛИЈЕВСКА
Васко ТАШКОВСКИ *
ЦРНА ГОРА
Александар РАФАЈЛОВИЌ
Анка БУРИЌ
Драган КАРАЏИЌ
Драшко ДРАГАШ
Игор РАКИЧЕВИЌ
Иванка-Вана ПРЕЛЕВИЌ
Јармила ВЕШОВИЌ РУС
Крсто АНДРИЈАШЕВИЌ
Лазар ПЕЈОВИЌ
Марина АБРАМОВИЌ
Милија ПАВИЧЕВИЌ
Нада КАЖИЌ
Наташа ЃУРОВИЌ
Павле ПЕЈОВИЌ *
Рајко ПОПИВОДА
Ратко ОДАЛОВИЌ
Урош ТОШКОВИЌ *
Владимир ЃУРАНОВИЌ
Војо СТАНИЌ *
Златко ГЛАМОЧАК *
ХОЛАНДИЈА
Марија АНГЕЛОВСКА
Мартен ван ден БЕМТ
ПЕРУ
Јулио Гарај ТЕРАЗАС
ПОЛСКА
Агата ГЕРТХЕН *
Александра КОСОН
Ана СВИТАЛСКА-ЈОНЧИК
Антони КОВАЛСКИ
Дариуш КАЦА
Доминиа ЗЛОБИНСКА
Јацек ЈУСТБЕРЕНС
Јануш МАРЦИНИАК
Катаржина ВЕСЈОТЕК
Клаудиа ЗАВАДА
Ликаш ЦИВИЦКИ
Лукаш ГЕРЛАК
Манфред БАТОР
Марцин ВИДЖИНСКИ
Марта КОСИЕВИЧ
Матеуш ОТРЕБА
Патриција ЛОНГАВА
Павел ВАРХОЛ *
Пјотр СМОГОР
Себастиан ГРОЧОЦКИ
Шимон РИЦЕК
Зофиа ПАЛУЧА
ПОРТУГАЛИЈА
Изабел БАРАОНА
РОМАНИЈА
Адриана ЛУКАИЦУ
Калин-Раул АНТОН
Јулиа-Мариа ИГНАТ
РУСИЈА
Лев ДУТОВ
ШКОТСКА
Џон КАЛДЕР
СРБИЈА
Александар ВУЧЕНОВИЌ
Ана ЦВЕЈИЌ
Андријана ДАНИЛОВИЌ
Арион АСЛАНИ
Бранислав БРКИЌ
Ирена ПАУНОВИЌ
Јелена Салиниќ Терзиќ
Јована МИТИЌ
Мате ЃОРЃЕВИЌ
Милица РАКИЌ
Мирјана ТОМАШЕВИЌ
Предраг КОВАЧИЌ
Саша ВАСИЉЕВИЌ
Тијана КОЈИЌ *
Томислав ТОДОРОВИЌ
Жарко ВУЧКОВИЌ
СЛОВАЧКА
Ева ХНАТОВА
СЛОВЕНИЈА
Јоже ЦИУХА *
Стане ЈАГОДИЧ *
ЈУЖНА КОРЕЈА
Јеонгмин СУХ *
ШПАНИЈА
Шозо СОМЕКАВА
ТАЈВАН
Хјун-Јин КИМ
ТАЈЛАНД
Варатум ТЕНГАИ
ОБЕДИНЕТО КРАЛСТВО
Алин МАЛХОЛАНД
Соња Бенскин МЕШЕР
САД
Ал ДЕНИЕР
Ана ПЛАВИНСКАЈА
Игор ЈОСИФОВ
Виталиј КОМАР *
Роберт ДАНДАРОВ *
ВЕНЕЦУЕЛА
Алирио Хозе ИНФАНТЕ ЛОПЕЗ
* Авторите се добитници на награди, соработници и пријатели на ОСТЕН – уметност на хартија. Нивните дела се дел од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж.