Сите блог статии

ИЗЛОЖБА II по повод 75-години ОСТЕН: СЛИКИ, ЦРТЕЖИ И ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ“

ИЗЛОЖБА II по повод 75-години ОСТЕН:СЛИКИ, ЦРТЕЖИ И ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ“Уметници: Марина АБРАМОВИЌ | Салвадор ДАЛИ | МИЦКО Мице Јанкуловски | Оскар КОКОШКА | Жоан МИРО | Благоја НИКОЛОВСКИ | Владимир ВЕЛИЧКОВИЌ7 – 19 август 2020 | Галерија ОСТЕН

Прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА на СЛИКИ, ЦРТЕЖИ и ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“

ИЗЛОЖБА на СЛИКИ, ЦРТЕЖИ И ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“

Прочитај повеќе

МИЦКО Мице Јанкуловски - самостојна изложба на слики „Круговите на Леонардо I-II-III-IV“

ОСТЕН Музејот на цртеж од 15 април до 30 мај 2020 ја претставува самостојната изложба на слики на МИЦКО Мице Јанкуловски „Круговите на Леонардо II-III-IV“.

Прочитај повеќе