Блог статии од Карикатурa

Визуелните уметности во МК - ХХ век / Мултумедијална уметност

ПРОМОЦИЈА на публикацијата „ВИЗУЕЛНИТЕ УМЕТНОСТИ во Македонија - ХХ век / Книга 2.: МУЛТИМЕДИЈАЛНА УМЕТНОСТ“

Прочитај повеќе

Лук ВЕРНИМЕН, Белгија

Прва награда за сатиричен цртеж на 42. Светска Галерија на Карикатури Скопје 2014

Прочитај повеќе

Саед САДЕГИ, Иран

Прва награда за стрип на 41. Светска Галерија на Карикатури Скопје 2013

Прочитај повеќе