Нови блог статии

Промоција на проектот за дигитални карикатури "ЕУ - работа во тек..."

1ви април е денот на шегата!Ве покануваме во Галерија ОСТЕН во 12ч. преку шеговитите, но и сатиричните, саркастичните и ироничните дела на карикатуристите, учесници во "ЕУ - работа во тек..." - да направиме контратежа на негативните случувања во светот...Промоција на проектот:- Изложба на дигитални карикатури од карикатуристи од ЕУ и Западен Бал

Прочитај повеќе

СОЛО ИЗЛОЖБА | Патриција КАЗАГРАНДА | "Љубовниците на Пикасо"

Во рамките на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2022 и ОСТЕН АРТ ФЕСТИВАЛ 2022 ќе биде организирана соло изложба “Љубовниците на Пикасо” на уметникот Патриција КАСАГРАНДА од Германија во Галерија ОСТЕН во Скопје, која ќе се одржи од 7 до 20 април 2022. Отворањето на изложбата ќе биде на 7 април во 19ч.

Прочитај повеќе

МАРИЈА ПАВЛОВСКА | „Г-ѓа и г-ца Х“ - САМОСТОЈНА ИЗОЖБА | ГРАФИЧКА МАПА И ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА | ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА ЦРТЕЖ Скопје 2022

МАРИЈА ПАВЛОВСКА | „Г-ѓа и г-ца Х“ - САМОСТОЈНА ИЗОЖБА | ГРАФИЧКА МАПА И ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЈА | ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА ЦРТЕЖ Скопје 2022

Прочитај повеќе