Нови блог статии

Miliseknd | “FIVE STORIES” - Audio-Visual Installation - OSTEN BIENNIAL OF DRAWING Skopje 2022

OSTEN BIENNIAL OF DRAWING Skopje 2022 | SOLO EXHIBITION | Miliseknd - “FIVE STORIES” - Audio-Visual Installation

Прочитај повеќе

СОЛО ИЗЛОЖБА | Билјана ЈЕВТИЌ | Кругот како цел - Форма - Метафора

Во рамките на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2022 и ОСТЕН АРТ ФЕСТИВАЛ 2022 ќе биде организирана соло изложба “Кругот како цел - Форма - Метафора” на уметникот Билјана ЈЕВТИЌ од Србија во Галерија ОСТЕН во Скопје, која ќе се одржи од 20 април до 3 мај 2022. Отворањето на изложбата ќе биде на 20 април во 19ч.

Прочитај повеќе

Промоција на проектот за дигитални карикатури "ЕУ - работа во тек..."

1ви април е денот на шегата!Ве покануваме во Галерија ОСТЕН во 12ч. преку шеговитите, но и сатиричните, саркастичните и ироничните дела на карикатуристите, учесници во "ЕУ - работа во тек..." - да направиме контратежа на негативните случувања во светот...Промоција на проектот:- Изложба на дигитални карикатури од карикатуристи од ЕУ и Западен Бал

Прочитај повеќе