ОФИЦИЈАЛНА ИЗЛОЖБА и доделување на НАГРАДИ и ПРИЗНАНИЈА на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2022 и 54 СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на КАРИКАТУРИ Скопје 2022

Почитувани уметници, карикатуристи, соработници, љубители на уметност и пријатели на ОСТЕН,

Среќни сме да ја објавиме ОФИЦИЈАЛНАТА ИЗЛОЖБА и доделувањето на НАГРАДИТЕ и ПРИЗНАНИЈАТА на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2022 година и 54 СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на КАРИКАТУРИ Скопје 2022 и ве покануваме да бидете дел од отворањето што ќе се одржи на 22 февруари 2023 година во Националната галерија на С.Македонија - Чифте Амам. во 19ч.

Официјалната изложба ќе биде отворена со врачување на наградите и признанијата на наградените уметници и карикатуристи. Ќе бидат изложени делата од сите селектирани, финалисти и наградени уметници и карикатуристи на ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2022 и 54 СВЕТСКА ГАЛЕРИЈА на КАРИКАТУРИ Скопје 2022.

Ќе ни биде огромно задоволство и чест, доколку го збогатите овој прекрасен настан со вашето присуство.