Невзат Бејтули КИЦА - НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН

Невзат Бејтули КИЦА - НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН на ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА НАГРАДЕНИ АВТОРИ Скопје 2015
Кица е роден во гостиварско Ѓурѓевиште во 1962. Дипломирал на Ликовната академија во Скопје. Постдипломските студии, ги заокружил во Приштина, во класата на професорот Реџеп Фери. Работи како професор на Факултетот за ликовни уметности при државниот Универзитет во Тетово. 

Кица остварил две студиски патувања: во Бостон - Mobius Club и во Париз - Cite Internationale des Arts. Има реализирано бројни самостојни и групни изложби. 
За своето творештво добил повеќе награди, а добитник е на наградата ОСТЕНОВ УМЕТНИК 2013.

Поврзани блог статии