Гоце БОЖУРСКИ - ПОСЕБНА НАГРАДА

Гоце Божурски е роден 1958 во Куманово. Имал над триесет самостојни изложби, учествувал на голем број групни изложби и во работата на дваесеттина ликовни колонии во Македонија и регионот. Во кариерата како ликовен уметник има добиено значајни национални и интернационални награди.

Поврзани блог статии