Касиопеја НАУМОСКА - ПОСЕБНА НАГРАДА

Наумоска е родена 1968 во Скопје, Мaкедонија. Завришила школо за применети уметности “2-ри Август” во Скопје (1986), a во 1993 дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.
Покрај голем број самостојни изложби, има релизирано над сто меѓународни групни изложби во САД, Канада, Бугарија, Турција, Грција, Полска… За своето творештво има добиено повеќе награди во Македонија, меѓу кои и Наградата за сликарство “Петар Мазев” која ја доделува ДЛУМ. Добитник е на Наградата ОСТЕНОВ УМЕТНИК 2014.

Поврзани блог статии