Игор ЈОСИФОВ - ЗЛАТЕН ОСТЕН / Млад уметник на годината

Јосифов е роден 1986 во Кавадарци. Моментално живее на релација помеѓу Сан Франциско и Њујорк, САД. Јосифов ги изложува своите дела и ги изведува своите перформанси ширум светот. 
Јосифов е познат по разновидноста на неговите бројни дела и по начинот на кој го користи човечкото тело за да ги сподели своите погледи и да ги испрати пораките за современиот свет. Овој млад уметник поседува талент и оригиналност, особини кои ја објаснуваат постојаната експоненцијална еволуција на неговата кариера.
Добитник е на ПРВА НАГРАДА ЗА ОРИГИНАЛНО ДЕЛО на ОСТЕН БИЕНАЛЕ НА ЦРТЕЖ Скопје 2014.

Поврзани блог статии