Мице ЈАНКУЛОВСКИ

Јанкуловски е роден 1954 г. во Сливово, Македонија. Се занимава со сликарство, карикатура и анимиран филм. Је негува специфичната техника сликање на стакло. Има остварено 40 самостојни изложби во земјата и низ светот, меѓу кои во Скопје, Рим, Париз, Софија, Анкара, Загреб и др. Добитник е на 12 домашни и меѓународни награди и признанија. Живее и работи во Скопје, како директор на ОСТЕН и претседател на ЗКМ.

Поврзани блог статии