Венеција 14ти јули - Павилјон ОСТЕН Македонија

Како препознатлив бренд во областа на уметноста, еманципираната мисла и слобната креација од 1945 година, како голем почитувач на уметноста и страсен колекционер, ОСТЕН е секогаш во согласност со најважните настани во светот на уметноста и создава простор за уметниците на светот.

Од 14 до 30 јули 2017 година, во Archivi Della Misericordia ќе се одржуваат програмски активности во рамките на Павилјонот ОСТЕН Македонија во Венеција.

Самостојна изложба на Мице ЈАНКУЛОВСКИ, Македонија
"ФОРМИ" (слики)
Куратор: Енцо ди Мартино, Италија

Самостојна изложба на Ирена ГАПКОВСКА, САД / Македонија
"Венера во Венеција: секвенци на женска илузија" (дела на хартија)
Куратор: Николас ТО, САД

Меѓународни гости: Камелија ОТЕРО, Франција | Кристина ЅАНИ, Грција | Невзат Бејтули КИЦА, Македонија | Марија СВЕТИЕВА, Македонија | Jurgita ПОБЕРЕЗНИТЕ, Португалија | Тијана КОЈИЌ, Србија


Официјалното отворање е закажано за 14 јули (петок) во 18 часот!

Галерија