ИЗЛОЖБА на СЛИКИ, ЦРТЕЖИ и ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“

Во изложбениот простор на Галерија ОСТЕН од 11 јули (сабота) до 31 јули ќе биде претставена ИЗЛОЖБАTA на СЛИКИ, ЦРТЕЖИ и ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“

Изложени автори:
Родољуб АНАСТАСОВ | Виктор ВАЗАРЕЛИ | Илја и Емилија КАБАКОВ | КРИСТО | Мице ЈАНКУЛОВСКИ | Пабло ПИКАСО | Пјер СУЛАЖ

Отворање: 11 јули (сабота) во 20 ч. | Поздравeн говор: г-ѓа Мила Царовска, вицепремиерка и г-н Роберт Алаѓозовски, националниот координатор за култура при Владата на Република Северна Македонија
11 – 31 јули 2020 Галерија ОСТЕН | „Максим Горки“ 16а, Скопје | работно време: 10 – 14 ч.