ИЗЛОЖБА II по повод 75-години ОСТЕН: СЛИКИ, ЦРТЕЖИ И ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ“

Во изложбениот простор на Галерија ОСТЕН од 7 - 19 август 2020 ќе биде претставена ИЗЛОЖБА II по повод 75-години ОСТЕН: СЛИКИ, ЦРТЕЖИ и ГРАФИКИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“

Уметници: Марина АБРАМОВИЌ | Салвадор ДАЛИ | МИЦКО Мице Јанкуловски | Оскар КОКОШКА | Жоан МИРО | Благоја НИКОЛОВСКИ | Владимир ВЕЛИЧКОВИЌ