ИЗЛОЖБА III по повод 75-години ОСТЕН: „СЛИКИ и ЦРТЕЖИ од колекцијата на ОСТЕН МУЗЕЈОТ“

Од 25 декември 2020 до 25 јануари 2021 во ОСТЕН ќе биде претставена ИЗЛОЖБА III по повод 75-години ОСТЕН: СЛИКИ и ЦРТЕЖИ од колекцијата на „ОСТЕН МУЗЕЈОТ НА ЦРТЕЖ“ (куратор: Корнелија Конеска)

Уметници: Невзат Бејтули КИЦА | Христо Јавашев КРИСТО | МИЦКО Мице ЈАНКУЛОВСКИ | Оскар КОКОШКА | Пабло ПИКАСО | Анри де ТУЛУЗ-ЛОТРЕК | Херменсон ван Рејн РЕМБРАНТ | Виктор ВАЗАРЕЛИ | Владимир ВЕЛИЧКОВИЌ 

Галерија