Промоција на проектот за дигитални карикатури "ЕУ - работа во тек..."

1ви април е денот на шегата!
Ве покануваме во Галерија ОСТЕН во 12ч. преку шеговитите, но и сатиричните, саркастичните и ироничните дела на карикатуристите, учесници во "ЕУ - работа во тек..." - да направиме контратежа на негативните случувања во светот...
Промоција на проектот:
- Изложба на дигитални карикатури од карикатуристи од ЕУ и Западен Балкан
- Изложба на цртежи од млади карикатуристи изработени на 3-дневната креативна работилница (предавач: Лук ДЕШИМАКЕР)
- Проекција на видео "ЕУ-работа во тек..."
Ве очекуваме!
Проектот беше реализиран во 2021 година како заеднички проект на ОСТЕН и Гете институт Скопје. Повеќе за проектот: https://www.osten.mk/eu-work-in-progress/ 

Галерија