Карикатура

Индекс на учесници

Албанија 
Арбен МЕКСИ

Аргентина
Норберто Родолфо ВЕЧИО
Даниел Едуардо ВАРЕЛА 


Австрија 
Хусеин Хуле ХАНУШИЌ 
Клаус ПИТЕР
Штефан ВЕНЦЕЛ 


Австралија 
Луис ПОЛ 

Белорусија 
Виталиј БОНДАР 
Олег ГУТСОЛ 


Белгија 
Лук ДЕШЕМАЕКЕР  
Филип РОЗЕНС 
Константин СУНЕРБЕРГ 
Трифан ВАСИЛЕ 


Босна и Херцеговина 
Исмет ЕРДИЌ 
Божо СТЕФАНОВИЌ 
Решад СУЛТАНОВИЌ


Бразил 
Ерико Жункеира ЕРИС 
Клаудио Антонио ГОМЕС 
Доривал Машадо ди КАМПОС 
Бруно Хамзаџик ди КАРВАЛЈО 

Бугарија 
Валери АЛЕКСАНДРОВ 
Николај АРНАУДОВ 
Валентин ГЕОРГИЕВ
Христо НЕДЈАЛКОВ 
Цочо ПЕЕВ
Трајко ПОПОВ 
Анатолиј СТАНКУЛОВ
Николај ЧОБАНОВ 
Ириен ТРЕНДАФИЛОВ
Светлин ТРЕНДАФИЛОВ 
Веселин ЗИДАРОВ 

Канада 
Мајк ШЕЛ 

Кина 
Гуибао ГАИ 
Фенг ГУИБО 
Јингјан КИ 
Жанг ЈАМИНГ
 

Колумбија 
Елена ОСПИНА

Хрватска 
Слободан БУТИР 
Борислав ХЕГЕДУШИЌ 
Бранко ИЛИЌ 
Мојмир МИХАТОВ 

Чедомир МИШКОВИЌ 
Наташа РАШОВИЌ 


 

Куба 
Микел МОРО ГОМЕЗ 

Кипар 
Хусеин ЧАКМАК 

Република Чешка 
Јана БЕРКОВА 
Евжен ДАВИД 
Радим ХОСКОВЕЦ 
Јиржи СРНА


Египет 
Весам КАЛИЛ 

Естонија 
Едуард ТУР 

Франција 
Бернар БУТО 
Жерал ПЕЊУ 

Германија 
Франк ХОФМАН 
Паулина КУРЧЕВСКА 

Јан ТОМАШОФ 

Грција 
Григорис ГЕОРГИУ 

Индонезија 
ДАРСОНО 
ПАРТОНО


Иран
Хамидреза МОСАЈЕБИ 

Ирска 
Сара ВУДС 

Италија 
Андреа БЕРСАНИ 
Пјетро ФРАНЧОЗО 
Анџело КАМПАНЕР 
Џовани КУРИ 


Јапонија 
Тадајуки ФУЏИГАЈА 

Казахстан
Ајдарбек ГАЗИЗОВ 

Косово  
Агим КРСНИЌИ 

Латвија
Бруно БАХС

Литванија 
Илја БЕРЕЗНИКАС 

Македонија 
Тоде БЛАЖЕВСКИ 
Марија БОРАКОВСКИ 
Јустина КОРНИЈ 
Блаже ДОКУЛЕСКИ 
Златко КРСТЕВСКИ 
Александра НАЈДОВСКА 
Панде ПЕТРОВСКИ 
Кети РАДЕВСКА 

Миливој СОКОЛОСКИ 
 
Црна Гора 
Лука ЛАГАТОР 
Лазо СРЕДАНОВИЌ


Мјанмар 
НГАИ О 

Холандија 
Мартијн КОРНЕЛИСЕН
Петер Ендајк ЊУВЕНДАЈК 


Нов Зеланд 
Боб ДАРОХ 

Норвешка 
Сири СТИКЛЕСТАД ОПЛИ 

Полска 
Хенрик ЦЕБУЛА 
Михал ГРАЧИК 
Гжегорж МИЦКА 

Збигњев ПИЗЧАКО 

Португалија 
Рикардо ФЕРЕИРА 
Антонио САНТОС


Романија 
Мариан АВРАМЕСКУ 
Амброзие Овидиу БОРТА 

Касандра КАСИАН
Константин ЧОСУ 
Киорена КОРНЕЛ Марин 
Мариан КРЕТУ 
Октавиан КОВАЧ
Теодора Габриела САНДУ 
Ливиу СТАНИЛА 

Русија 
Алексеј МАХАЈЛУШЕВ 
Анатолиј РАДИН 
Владимир СЕМЕРЕНКО 

Владимир ТЈУРИН 

Србија
Сава БАБИЌ
Тошо БОРКОВИЌ 
Милан БУКОВАЦ
Игњат ГАТАЛО 
Петар ЈОВАНОВИЌ 
Миланко КАЛИЧАНИН 
Филип КАРАН 
Миленко КОСАНОВИЌ
Васо КРЧМАР
Урош МАКСИМОВИЌ
Милета МИЛОРАДОВИЌ
Мирко МОЛНАР 
Слободан ОБРАДОВИЌ 
Александар ПЕТРИКАНОВИЌ
Јован ПРОКОПЉЕВИЌ 
Спиро РАДУЛОВИЌ 
Северин ШИКАЊА
Слободан СРДИЌ 
Владимир СТЕВОВИЌ 
Огнен СТОЈАНОВИЌ
Недељко УБОВИЌ 

 
Словачка
Владимир ПАВЛИК
Бобо ПЕРНЕЦКИ


Словенија
Зоран ЈОШИЌ

Шпанија
Реналдо Паган АВИЛА 
Јозеф ПРЧАЛ 


Тајланд 
Ситипунт ТУМЈИНГ

Турција 
Мехмет АРСЛАН
Ахмет АЈКАНАТ 
Ердоган БАСОЛ
Бирол ЧУН 
Илкер ЕКИЧИ 
Муса ЃУМУШ 
Хилал ОЗЧАН
Кемал ОЗЈУРТ 

Сечкин ТЕМНР 

Обединети Арапски Емирати
Шериф АРАФА

Обединетото кралство 
Стивен МАМБЕРСОН 
Рос ТОМСОН 

Украина
Валериј ЧМИРИОВ
Александер ДУБОВСКИ
Микола КАПУСТА
Слава КАЗАНЕВСКИ 
Владимир КАЗАНЕВСКИ 
Петро МАЛИШКО 
Михаел МАЈЕВСКИ
Валери МОМОТ
Генади НАЗАРОВ
Сергеј СЕМЕНДЈАЕВ


Уругвај 
Ракел ОРЖУЈ 

САД
Хектор КУРИЕЛ 
Освалдо ЛАИНО 


Узбекистан 
Мирсаид ГАЗИЈЕВ 
Махмудјон ЕШОНКУЛОВ
Николај СВИРИДЕНКО
Фуркат УСМАНОВ
Музафар ЈУЛЧИБОЕВ