Џозеф КОШУТ, САД (р. 1945) - ГРАН ПРИ за ЖИВОТНО ОСТВАРУВАЊЕ

РЕМБРАНТ, Холандија (1606-1669) - Награда СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО

Портрет на Јан Аселин, 1647
гравура, еден од шест отпечатоци, 18,7 x 17,4 см
(од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж)
Портрет на Јан Ујтенбогерт, Проповедник на бунтовниците, 1635, оригиналнa гравура, 22,5 x 18,6 см
(од колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж)

Свето МАНЕВ, С. Македонија - ПОСЕБНО ГРАН ПРИ

Павле ПЕЈОВИЌ, Црна Гора - ПОСЕБНО ГРАН ПРИ

Костас ВАРОЦОС, ГрцијаНАГРАДА РЕМБРАНТ за извонредност во уметноста - во соработка на САВУ (Светска асоцијација за визуелни уметности)
Костас ВАРОЦОС, ГрцијаТркач II, 1988, метал, стакло, в = 8 м., Хилтон, Атина, Грција
Костас ВАРОЦОС, ГрцијаЛа Тоталита II, 2020, метал, стакло, в = 9 м., Порта Суза, Торино, Италија
Роберт ГЛИГОРОВ, ИталијаУметник на Европа - во соработка на САВУ (Светска асоцијација за визуелни уметности)
Рибјо око“, 2006\07, дигитален печат на алуминиум, едиција од 3, различни димензии
Фотографија „Закрпи за лице“
Фотографија од перформансот „Електричен човек“
Андреи ДВИНИАНИНОВ, УнгаријаПРВА НАГРАДА за цртеж
Абел МОНАГАС, КубаПРВА НАГРАДА за сликарство
Ана МОНТАНАРО, ИталијаПРВА НАГРАДА за графика
Марија ПАВЛОВСКА, САДПРВА НАГРАДА за оригинално дело (концепт)
Соња ХАЛИЛОВИЌ, СрбијаПРВА НАГРАДА за млад уметник
Тони ВАСИЌ, С. МакедонијаПОСЕБНА НАГРАДА од жири
Антигони КАВАТА, ГрцијаПОСЕБНА НАГРАДА од жири
Едвин ДРАГИЧЕВИЌ, ХрватскаПОСЕБНА НАГРАДА од жири
Кристина ШИАКОЛА, КипарПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од жири
Анкур КУМАР, ИндијаПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од жири
Марко КУСМУК, СрбијаНаграда ЗЛАТЕН ОСТЕН
Патриција КАЗАГРАНДА, ГерманијаНаграда ЗЛАТЕН ОСТЕН
Цветка ХОЈНИК, СловенијаНаграда ЗЛАТЕН ОСТЕН
Моника ВАЊУРА КУРОСАД, ПолскаНаграда ЗЛАТЕН ОСТЕН
Зоран ЈАКИМОВСКИ, С. МакедонијаНаграда ЗЛАТЕН ОСТЕН
Лику Мариа ТАКАХАШИ, ЈапонијаНаграда ОСТЕН
Клио ВЛАХУ, ГрцијаНаграда ОСТЕН
Амаро ДЕЛА КУЕРЦИА, ПортугалијаНаграда ОСТЕН
Чанбул ПАРК, ХоландијаНаграда ОСТЕН
Ненси ТОНГ, КинаНаграда ОСТЕН
МИЛИСЕКНД, САДПОСЕБНА НАГРАДА на ОСТЕН за НАЈДОБРО ИНДИВИДУАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ
Колектив на уметници „ПУЛВИС УМБРА“, ГрцијаПОСЕБНА НАГРАДА за НАЈДОБРО ГРУПНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ
Харис КОНДОСФИРИС
Мариос АНТОНИАДИС Костас ФИЛИПУ Стергиос САМСАКИС Костас ЗИРИДИС