Микеланџело ПИСТОЛЕТО, Италија - ГРАН ПРИ за ЖИВОТНО ОСТВАРУВАЊЕ

Микеланџело ПИСТОЛЕТО, Италија
(http://www.pistoletto.it/eng/home.htm) роден во Биела, Италија во 1933 година е уметник, теоретичар во уметноста, централна фигура во италијанското уметничко движење „Арте повера“
(https://en.wikipedia.org/wiki/Arte_Povera),
изумител на “Формулата на креацијата“
(https://www.cittadellarte.it/attivita/la-formula-della-creazione-libro-michelangelo-pistoletto) и основач на Цитаделарте, Биела, Италија. (https://www.cittadellarte.it/en)

Вангел НАУМОВСКИ, Македонија (1924-2006) - Награда СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО