Цртеж

Илја и Емилија КАБАКОВ, Русија / САДГРАН ПРИ за ЖИВОТНО ОСТВАРУВАЊЕ
БРОДОТ НА МОЈОТ ЖИВОТ, 1993Илја и Емилија КАБАКОВ
Оскар КОКОШКА, АвстријаНАГРАДА СВЕТСКО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО
Оскар КОКОШКАБез наслов, цртеж, 1952
Таки ПАВЛОВСКИ, С. Македонија ПОСЕБНО ГРАН ПРИ за извонредни уметнички достигнувања
Таки ПАВЛОВСКИЦртеж, 1976, акварел, 33 x 35 cm
Јоргос КСЕНОС, ГрцијаПОСЕБНО ГРАН ПРИ за извонредни уметнички достигнувања
Јоргос КСЕНОСЕрини, 2011 акрил на хартија, 100 х 70 см
Ецио ГРИБАЛДО, ИталијаНАГРАДА УМЕТНИК на СВЕТОТ - во соработка на САВУ (Светска асоцијација за визуелни уметности)
МИЦКО Мице Јанкуловски, С.МакедонијаНАГРАДА РЕМБРАНТ за извонредност во уметноста - во соработка на САВУ (Светска асоцијација за визуелни уметности)
ПРВА НАГРАДА за ЦРТЕЖ - Љубош Плни, Чешка
ПРВА НАГРАДА за ГРАФИКА - Андреас ТОМБЛИН, Кипар
ПРВА НАГРАДА за ОРИГИНАЛНОСТ - Атанас АТАНАСОСКИ, С. Македонија
ПРВА НАГРАДА за ОРИГИНАЛНОСТ - Ева ФРАНЦОВА, Чешка
ПРВА НАГРАДА за МЛАД УМЕТНИК - Мациеј ИГНАТОВСКИ, Полска
ПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ - Катаржина ЛИШКОВСКА, Полска
ПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ - Моника ВAНЈУРА-КУРОСАД, Полска
ПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ - Мајкл ЗЕНГ, САД
ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од ЖИРИ - Лидија Пероти, Италија
ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од ЖИРИ - Страхил Петровски, С. Македонија
НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН - Мустафа Арапи, Албанија
НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН - Марион Калиес, Германија
НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН - Кенрио ХАРА, Јапонија
НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН - Зоран МИШЕ, Бугарија
НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН - Теја ТЕГЕЉ, Словенија
НАГРАДА ОСТЕН - Софија Антонакаки, Грција
НАГРАДА ОСТЕН - Ева ХНАТОВА, Словачка
НАГРАДА ОСТЕН - Биљана ЈЕВТИЌ, Србија
НАГРАДА ОСТЕН - Уши ЛУДЕМАН, Германија
НАГРАДА ОСТЕН - Владимир ПАУН ВРАПЧИУ, Романија
НАГРАДА ОСТЕН за ИНДИВИДУАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ - Гоце БОЖУРСКИ, С. Македонија
НАГРАДА ОСТЕН за НАЦИОНАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ - Грција Национален селектор: Марина Гонта Оливија
ПОСЕБНА НАГРАДА ОСТЕН од националниот селектор на Грција - Харис КОНДОСФИРИС
ПОСЕБНА НАГРАДА ОСТЕН од националниот селектор на Грција - Ставрос Панагиотакис