Цртеж

Награди

Родољуб АНАСТАСОВ, Македонија Посебно ГРАН ПРИ за извонредни уметнички достигнувања
Пасквале СЕЛОНА, Италија Посебно ГРАН ПРИ за придонес во светската уметност

Себастијан ЛУБИНСКИ, Полска ПРВА НАГРАДА за ЦРТЕЖ
Петре НИКОЛОСКИ, Обединето кралство ПРВА НАГРАДА за ОРИГИНАЛНО ДЕЛО од ХАРТИЈА
Херман НОРДЕРМЕР, Холандија ПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ
Франко ВЕКИЕТ, Италија УМЕТНИК на СВЕТОТ

Олга ТОБРЕЛУЦ, Русија ПРВА НАГРАДА за ГРАФИКА

Агњешка ЈАНКИЕВИЧ, Полска ПРВА НАГРАДА за МЛАД УМЕТНИК
Анахита ЈУНЕСИ, ИранПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ
Барбара КРОЛ, Германија ПРВА НАГРАДА за СЛИКАРСТВО на ХАРТИЈА

Дарко ТАЛЕСКИ, Македонија ПОСЕБНА НАГРАДА од ЖИРИ
Дорота КОМАР ЗМИСЛОНИ, Полска ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ од ЖИРИ
Тијана КОЈИЌ, Србија МЛАД БАЛКАНСКИ УМЕТНИК
Ева ФРАНЦОВА, Чешка НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН
Сузана МАРТИН ВИЛАРУБИА, Шпанија НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН
Трајана ПАНАЈОТОВА, Бугарија МЛАД БАЛКАНСКИ УМЕТНИК
Нина АНСАРИ, Германија НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН
Ахмет АЛБАЈРАК, ТурцијаНАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН

Кристина SАНИ, Грција МЛАД БАЛКАНСКИ УМЕТНИК
Светла РАДУЛОВА, Бугарија НАГРАДА ЗЛАТЕН ОСТЕН

Босук ЛИ, Ј. Кореа НАГРАДА ОСТЕН
Ангел ПАНЕВСКИ, Германија НАГРАДА ОСТЕН
Милан АНДОВ, Македонија НАГРАДА ОСТЕН
Јулио ГАРАЈ ТЕРАЗАС, Перу НАГРАДА ОСТЕН
Харис КОНДОСФИРИС, Грција НАГРАДА ОСТЕН
Невзат БЕЈТУЛИ КИЦА, Македонија НАГРАДА ОСТЕН за ЛЕГАТ
Хелен ШУЛКИН, ГерманијаНАГРАДА ОСТЕН за ИНДИВИДУАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ 


БУГАРИЈА НАГРАДА ОСТЕН за НАЦИОНАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ